تازه های شیمی

ویژگی های عنصر112جدول تناوبی

ویژگی های عنصر112جدول تناوبی

عنصر ۱۱۲ که در مرکز تحقیقاتی عناصر سنگین (GSI Helmholtzzentrum für Schwerionenforschung) کشف شده بود، به وسیله ی اتحادیه ی بین المللی شیمی محض و کاربردی، آیوپاک، به طور رسمی به عنوان عنصر جدید جدول تناوبی پذیرفته شد. آیوپاک شناسایی عنصر ۱۱۲ را در نامه ای رسمی به رئیس تیم کاشف آن، پروفسور سیجرد هافمن (Sigurd Hofmann)، تأیید کرد.در حدود ۶ ماه پس از اینکه نام پیشنهادی به طور کامل به وسیله ی آیوپاک ارزیابی شود، نام رسمی عنصر اعلام می گردد. عنصر جدید تقریباً ۲۷۷ بار سنگین تر از هیدروژن است که آن را به سنگین ترین عنصر جدول تناوبی تبدیل می کند.

سیجرد هافمن می گوید: ” ما اکنون خوشحالیم که ششمین عنصر – و بنابراین تمامی عناصری که در GSI طی ۳۰ سال گذشته کشف شده است- رسماً قابل قبول واقع شد. به زودی دانشمندان تیم کاشف عنصر جدید در مورد نام آن می اندیشند.” ۲۱ دانشمند از آلمان، فنلاند، روسیه و اسلوواکی در آزمایش های کشف عنصر جدید ۱۱۲ شرکت کرده اند.
پیش از این در سال ۱۹۹۶، تیم بین المللی پروفسور سیجرد هافمن اولین اتم عنصر ۱۱۲ را به وسیله ی یک شتاب دهنده در GSI ساخت. در سال ۲۰۰۲، آن ها قادر بودند تا اتم دیگری را تولید کنند. آزمایش شتاب دهنده ی بعدی در مؤسسه تحقیقاتی و اکتشاف ژاپنی RIKEN اتم های بیشتری از عنصر ۱۱۲ را تولید کرد که کشف GSI را تأیید می کرد.
برای به دست آوردن اتم های عنصر ۱۱۲، دانشمندان در GSI اتم های باردار روی را به وسیله ی شتاب دهنده ی ذره ای ۱۲۰ متری شتاب داده و آن ها را به سوی یک هدف سربی پرتاب کردند. هسته های روی و سرب در یک واکنش هم جوشی هسته ای با یکدیگر ترکیب شده و هسته های عنصر جدید را تشکیل دادند. عدد اتمی ۱۱۲ این ترکیب که به طور موقت “عنصر ۱۱۲″ نامیده شد، مجموع عدد اتمی های دو عنصر اولیه است: روی عدد اتمی ۳۰ و سرب عدد اتمی ۸۲ دارد. عدد اتمی دلالت بر تعداد پروتون های هسته دارد. نوترون هایی که در هسته قرار دارند، اثری بر روی طبقه بندی عنصر ندارند. ۱۱۲ الکترون عنصر ۱۱۲ که به دور هسته می گردند، خصوصیات شیمیایی عنصر را تعیین می کنند.
از سال ۱۹۸۱، آزمایشات شتاب دهنده ی GSI موفق به کشف شش عنصر شیمیایی شده است که اعداد اتمی ۱۰۷ تا ۱۱۲ را دارند. عنصر ۱۰۷ بوریم (Bohrium)، عنصر ۱۰۸ هاسیوم (Hassium)، عنصر ۱۰۹ میتنریم (Meitnerium)، عنصر ۱۱۰ دارمستادیوم (Darmstadtium) و عنصر ۱۱۱ روئنتگنیوم (Roentgenium) نامیده شده اند.

4.8/5 - (117 امتیاز)
منبع مطلب

منبع : سایت تالیف کتاب های شیمی

به کانال بزرگ تلگرام جم شیمی بپیوندید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا