تازه های شیمی

اندازه گیری تندی غذا بانانولوله

اندازه گیری تندی غذا بانانولوله
محققان دانشگاه اکسفورد لندن روش حساسی را ابداع کرده‌اند که قادر است مقدار کاپسائیسینوئیدها که ماده تند فلفل است را در نمونه‌های سس فلفل اندازه‌گیری کند. به گزارش پایگاه اینترنتی فناوری نانو، در حال حاضر روش مورد استفاده جهت این منظور در صنعت، بکارگیری تعدادی افراد آزمایشگر است که بسیار وابسته به شخص است. این روش آشکارا مقدار دقیق کاپسائیسینوئیدها را اندازه‌گیری می‌کند و نه تنها ارزان تر و سریعتر از افراد آزمایشگر است بلکه از لحاظ استانداردهای غذایی دقیق تر و قابل اطمینان تر است و براحتی می‌توان آن را در خطوط تولید بکار گرفت.محققان در ابتدا تعدادی از انواع سس‌های فلفل را مورد بررسی قرار دادند و اطلاعات مهمی در این خصوص بدست آوردند. اساس این روش مبتنی بر رقیق کردن نمونه تا حدی است که ‪۵‬نفر آزمایشگر ورزیده قادر به درک تندی آن نباشند، دفعات رقت نسبت اسکوویل نامیده می شود

این نسبت برای سس‌های خفیف ‪۲۵۰۰ – ۸۰۰۰‬و برای انواع تند درحد ‪۱۰۰۰۰۰‬ است. در این روش کاپسائیسینوئیدها به درون الکترودهای نانو لوله‌ای چند دیواره کربنی جذب می‌شوند. با اندازه‌گیری میزان تغییر جریان الکتریکی در طی روند اکسیداسیون کاپسائیسینوئیدها در اثر واکنش الکتروشیمیایی میزان رتبه بندی اسکوویل محاسبه و تعیین می‌شود. این روش که به نام‪ ASV‬نامیده می‌شود روشی ساده مبتنی بر واکنش‌های الکتروشیمیایی است و براحتی تمام انواع ملکول‌های تند فلفل را اندازه گیری می‌کند. به گزارش پایگاه اینترنتی فناوری نانو، محققان آکسفورد درصددند تا علاوه بر ثبت اختراع خود زمینه را برای تجاری‌سازی آن فراهم آورند. نتایج این مطالعه در مجله ‪The Analyst‬منتشر شده است .
منبع : ایرنا
4.9/5 - (139 امتیاز)
به کانال بزرگ تلگرام جم شیمی بپیوندید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا