تازه های شیمی

ساخت و تولید شیشه با خاصیت خود ترمیمی از نوعی پلیمر سبک Polyether-thiourea

ساخت و تولید شیشه با خاصیت خود ترمیمی از نوعی پلیمر سبک Polyether-thiourea
ساخت و تولید شیشه با خاصیت خود ترمیمی از نوعی پلیمر سبک Polyether-thiourea

شیشه هایی با خاصیت خود ترمیمی از نوعی پلیمرهای خود درمان کننده با خاصیت ترمیمی، توسط محققان دانشگاه توکیو ایجاد شده است، در حقیقت هنگام کشف چسب های جدید، به طور تصادفی کشف شدند. در طول تحقیق، یکی از تیم ها متوجه شد پلیمری که برای استفاده به عنوان یک چسب مورد بررسی قرار گرفت، توانایی خود را در زمان برش، فشرده شدن و نگه داشتن آن برای 30 ثانیه در دمای اتاق (21 درجه سانتیگراد یا 70 درجه فارنهایت) دوباره بدست آورد.

این شیشه با استفاده از نوعی پلیمر خودترمیم‌شونده ساخته شده است که به طور تصادفی حین مطالعه محققان دانشگاه توکیو روی نوعی چسب کشف شد. در این پژوهش محققان دریافتند اگر پلیمر را قطعه قطعه کنند، سپس محل انفصال را به مدت 30 ثانیه به هم فشار دهند؛ قطعات از محل اتصال به‌هم جوش می‌خورند و ترمیم می‌شوند. نکته مهم این است که این فرآیند در دمای اتاق (21 درجه سانتی‌گراد یا 70 درجه فارنهایت) امکان‌پذیر است.
این پلیمر سبک ‘polyether-thiourea’ نام دارد که در آن از ترکیبی به نام thiourea استفاده شده است. این ترکیب منجر به افزایش پیوند هیدروژنی پلیمر در محل انفصال می‌شود. مهمترین قابلیت این دستاورد که آن را از سایر رقبا متمایز می‌کند، قابلیت ترمیم در 30 ثانیه و آن هم در دمای اتاق است. محققان معتقدند می توان از این پلیمر در نمایشگر تجهیزات الکترونیکی و کامپیوتری استفاده کرد.
نتایج این مطالعه در نشریه Science منتشر شده است.

اگر شما مانند بسیاری از خواننده های ما در حال خواندن این مطلب در تلفن همراه خود هستید، به این معنی که احتمالا شما آن را بر روی یک صفحه نمایش شکسته و تقسیم شده بخوانید.

یو یانگیزاوا، دانشجوی کارشناسی ارشد شیمی و بیوتکنولوژی دانشگاه، اعتقاد نداشتن به نتیجه شانس، یک سری از آزمایشات را پیگیری و برای تأیید شدن شیشه خود انجام داد.

طبق گفته تیم، شیشه به لطف پلیمر کم وزن به نام “پلی اتر تیروئه” امکان پذیر است که از ترکیب تيووره برای افزايش توانايي پيوند هيدروژني در مواد در هنگام برش يا شکسته شدن استفاده مي شود.

این نخستین بار نیست که محققان مواد خود ترمیمی خود را اینگونه طراحی کرده اند، اما آنچه که پلیمر را از هم جدا می کند این است که از لحاظ ساختاری قوی است، مثل شیشه، اما همچنین قادر به خود ترمیمی است.

خوشبختانه، روزهایی که به نظر می رسد در گوشی های ترک خورده نمایش داده می شود، این به زودی می تواند به پایان برسد، به لطف یک تیم از دانشمندان ژاپنی که یک نوع جدید از شیشه خود درمان کرده اند که به راحتی با فشار دادن به هم متصل می شوند.

منبع: sciencealert

4.8/5 - (257 امتیاز)

امتیاز شما

جذاب بودن مطلب علمی

User Rating: 3.88 ( 4 votes)
به کانال بزرگ تلگرام جم شیمی بپیوندید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا