دانستنی های شیمی

فرمول شیمیایی، خواص و ساختار استیک اسید

فرمول، شیمی، خواص و ساختار استیک اسید

استیک اسید Acetic acid یک ترکیب آلی و مایع بی‌رنگ با فرمول شیمیایی CH3COOH است. حجم سرکه از استیک اسید 4 % کمتر نیست و باعث می‌شود اسید استیک جز اصلی سرکه باشد. استیک اسید دارای طعم ترشی مشخص و بوی تندی است. علاوه بر سرکه خانگی، عمدتا به عنوان پیش ماده پلی استیل و استات سلولزی در شیمی تولید می‌شود.

این ماده به عنوان یک اسید ضعیف است زیرا فقط تا حدی در محلول یونش می‌یابد، اما استیک اسید غلیظ خورنده است و می‌تواند به پوست آسیب برساند. آنیون آن استات است (CH3COO−). استیک اسید رقیق نشده و بسیار غلیظ، گاهی اوقات استیک اسید یخچالی نامیده می‌شود. اسید استیک با نام آیوپاک اتانوئیک اسید، جوهر انگور یا جوهر سرکه جز اسیدهای آلی (از گروه کربوکسیلیک اسیدها) است.

استیک اسید یکی از ساده‌ترین کربوکسیلیک اسیدها است. این اسید یک معرف شیمیایی مهم بوده و یک ماده شیمیایی صنعتی مورد استفاده در تولید مواد زیر است: پلی اتیلن ترفتالات که به صورت عمده در بطری‌های نوشابه استفاده می‌شود؛ سلولوز استات که به‌طور عمده در فیلم عکاسی استفاده می‌شود؛ پلی وینیل استات برای چسب چوب مورد استفاده قرار می گیرد.

امتیاز: 5.0/5 از 1 رای.
لطفا صبر کنید...
به کانال بزرگ تلگرام جم شیمی بپیوندید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا