گزارش کار شیمی

تهیه کمپلکس کربوناتو تترا آمین کبالت (III) نیترات و کلرو پنتا آمین کبالت (III) کلرید

تهیه کمپلکس کربوناتو تترا آمین کبالت (III) نیترات و کلرو پنتا آمین کبالت (III) کلرید

گزارشکار آزمایشگاه شیمی معدنی 2 مربوط به آزمایش و گزارش کار تهیه کمپلکس کربوناتو تترا آمین کبالت (III) نیترات و کلرو پنتا آمین کبالت (III) کلرید به صورت جامع و کامل همراه با تئوری و شرح آزمایش و محاسبات آن با ضمیمه پاسخ به سوالات متن آزمایش در ادامه از جم شیمی دانلود نمایید. شرح آزمایش و تئوری و روش کار تهیه تهیه کمپلکس کربوناتو تترا آمین کبالت(III) نیترات به شرح زیر می باشد.

در گسترش شیمی کئوردیناسیون کمپلکس هاي فلزی که نمونه آن در این آزمایش ها سنتز شناسایی شده از اهمیت ویژه اي برخوردار است تا قبل از 1950 بیشترین تحقیق در این زمینه، منحصر به بررسی یون های کمپلکس های عناصر واسطه با لیگندهای یک دندانه ای مانند CL- , Br- , I- و دو دندانه ای مانند بی پیریدین اگزالات و گلیسینات و کربنات بود. این کمپلکس ها هنوز هم اساس تعداد زیادي از تحقیقات امروزی را تشکیل می دهند.

تهیه کمپلکس کربوناتو تترا آمین کبالت (III) نیترات

CO3(NH4)2 + Co(NO3)2 + NH3 + H2O2 → [Co(NH3)4CO3]NO3 + NH4OH + H2O
شرح آزمایش: 6.7 گرم کربنات آمونیوم را در 20 میلی لیتر آب مقطر حل می کنیم و به آن 20 میلی لیتر محلول آمونیاک غلیظ افزوده و حاصل را در حالی که هم می زنیم در محلولی از 5 گرم کبالت (II) نیترات در 15 میلی لیتر آب خالی می کنیم.

سپس 3 میلی لیتر آب اکسیژنه 30 درصد را به آرامی به آن اضافه می کنیم و محلول بدست آمده را در یک بشر ریخته و در داخل هود روی شعله گاز 30 – 35  میلی لیتر تغلیظ می کنیم ( مواظب باشید که محلول نجوشد ) ضمن تبخیر 1.5 گرم آمونیوم کربنات را به آن اضافه می کنیم و حاصل را صاف می کنیم و محلول داغ صاف شده را در حمام آب یخ سرد می کنیم تا  بلورهای قرمز کمپلکس تشکیل گردد. بلورها را به کمک صافی صاف  می کنیم و آنها را با چند میلی لیتر آب و سپس اتانول شستشو می دهیم.

سوالات آزمایش

1- چرانباید مواد اولیه یعنی امونیوم کربنات و هگزا اکوا کبالت 2 دی نیترات را بتدا به صورت خشک روی هم بریزیم و بعد امونیاک را اضافه کنیم ؟

2- چرا محلول را حرارت می دهیم و چرا روی حرارت مستقیم قرار نمی دهیم ؟

3- چرا مقداری از آمونیم کربنات را در حین حرارت دیدن اضافه می کنیم؟

4- روشی را برای اندازه گیری درصد کبالت در ترکیب ارائه دهید؟

1- زیرا در صورتی که مواد اولیه با هم مخلوط شوند و سپس آمونیاک اضافه شود، امکان انجام واکنش جانشینی ساده و نه تشکیل کمپلکس وجود دارد. در واقع زیاد ریختن آمونیاک به دلیل این است که NH4 یعنی یون آمونیوم در محیط با چیزی جایگزین نشود.
2- زیرا باعث تجزیه ی یون کربنات می شود.
3- برای پیشگیری از تجزیه ی آمونیوم کربنات، این ماده کم کم به محیط افزوده شود و همین طور که به تدریج افزوده می شود، مستقیم وارد واکنش تشکیل کمپلکس گردد.
4- برای اندازه گیری درصد یون کاتیون، می توان از دستگاه جذب اتمی استفاده نمود. روش هایی هم بر انجام آزمایش و نه استفاده از دستگاه وجود دارد.

برای دانلود گزارشکار تهیه کمپلکس کربوناتو تترا آمین کبالت (III) نیترات و کلرو پنتا آمین کبالت (III) کلرید به صورت فایل PDF روی لینک های دانلود کلیک کنید

4.8/5 - (144 امتیاز)

امتیاز کاربران

مفید بودن مطلب

User Rating: 4.39 ( 5 votes)
به کانال بزرگ تلگرام جم شیمی بپیوندید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا