آموزش شیمی یازدهم
نکات، خواص و ویژگی های مهم کنکوری بنزن و بنزآلدهید
بنزن و بنزآلدهید دو تا مهم ترین ترکیبات در شیمی آلی می باشند که کاربردهای مختلفی در صنعت و صنایع مختلف پتروشیمی دارند. در ادامه از جم شیمی به بررسی نکات، خواص و ویژگی های مهم کنکوری بنزن و بنزآلدهید که در کتاب های شیمی دبیرستان به آن ها اشاره شده است و به عنوان یکی از مفاهیم پرتکرار در شیمی کنکور مطرح است می پردازیم.
خواص و نکات مهم کنکوری بنزن
- ساده ترین ترکیب آروماتیک است.
- فرمول مولکولی آن C6H6 است.
- همه کربن ها سیر نشده هستند.
- با سه مولکول هیدروژن می تواند سیر شده و به سیکلوهگزان تبدیل شود (البته این فرآیند به این راحتی انجام نمی شود!!)
- مولکولی ناقطبی است و در حلال های ناقطبی حل می شود.
- تمامی کربن ها سه قلمرو پیوندی دارند.
- مادر خانواده ترکیبات آروماتیک است! (اکثر ترکیبات آروماتیک را بنزن بدست می آورند).
- مایع بی رنگ و فرار است (نقطه جوش زیر 100 درجه).
- شعله سوختن آن زرد رنگ همراه با دوده است.
- در نفت خام و قطران زغال سنگ یافت می شود.
- سرطان زا و سمی است.
خواص و نکات مهم کنکوری بنزآلدهید
- این ترکیب یک حلقه بنزنی است که یک گروه آلدهیدی به آن متصل شده است.
- فرمول مولکولی آن C7H6O است.
- همه کربن ها در ساختار آن سیر نشده و سه قلمرو الکترونی (پیوندی) دارند.
- زاویه پیوندی کربن ها 120 درجه است.
- اکسیژن آن سه قلمرو الکترونی دارد.
- حلقه بنزنی چون آروماتیک است، الکترون ها در داخل آن رزونانس کرده و طول و انرژی پیوندها بینابین یگانه و دوگانه هستند.
- این ترکیب 4 پیوند دوگانه و 10 پیوند یگانه دارد.
- این ترکیب 2 جفت الکترون ناپیوندی دارد.
- 18 جفت الکترون پیوندی دارد.
- این ترکیب در بادام (خوراکی) یافت می شود.
امتیاز کاربران
مفید بودن مطلب
لینک کوتاه مطلب
برای کپی کلیک کنید
لینک های دانلود