آموزش شیمی یازدهم

نکات، خواص و ویژگی های مهم کنکوری بنزن و بنزآلدهید

نکات، خواص و ویژگی های مهم کنکوری بنزن و بنزآلدهید

بنزن و بنزآلدهید دو تا مهم ترین ترکیبات در شیمی آلی می باشند که کاربردهای مختلفی در صنعت و صنایع مختلف پتروشیمی دارند. در ادامه از جم شیمی به بررسی نکات، خواص و ویژگی های مهم کنکوری بنزن و بنزآلدهید که در کتاب های شیمی دبیرستان به آن ها اشاره شده است و به عنوان یکی از مفاهیم پرتکرار در شیمی کنکور مطرح است می پردازیم.

خواص و نکات مهم کنکوری بنزن

  • ساده ترین ترکیب آروماتیک است.
  • فرمول مولکولی آن C6H6 است.
  • همه کربن ها سیر نشده هستند.
  • با سه مولکول هیدروژن می تواند سیر شده و به سیکلوهگزان تبدیل شود (البته این فرآیند به این راحتی انجام نمی شود!!)
  • مولکولی ناقطبی است و در حلال های ناقطبی حل می شود.
  • تمامی کربن ها سه قلمرو پیوندی دارند.
  • مادر خانواده ترکیبات آروماتیک است! (اکثر ترکیبات آروماتیک را بنزن بدست می آورند).
  • مایع بی رنگ و فرار است (نقطه جوش زیر 100 درجه).
  • شعله سوختن آن زرد رنگ همراه با دوده است.
  • در نفت خام و قطران زغال سنگ یافت می شود.
  • سرطان زا و سمی است.

 

خواص و نکات مهم کنکوری بنزآلدهید

  • این ترکیب یک حلقه بنزنی است که یک گروه آلدهیدی به آن متصل شده است.
  • فرمول مولکولی آن C7H6O است.
  • همه کربن ها در ساختار آن سیر نشده و سه قلمرو الکترونی (پیوندی) دارند.
  • زاویه پیوندی کربن ها 120 درجه است.
  • اکسیژن آن سه قلمرو الکترونی دارد.
  • حلقه بنزنی چون آروماتیک است، الکترون ها در داخل آن رزونانس کرده و طول و انرژی پیوندها بینابین یگانه و دوگانه هستند.
  • این ترکیب 4 پیوند دوگانه و 10 پیوند یگانه دارد.
  • این ترکیب 2 جفت الکترون ناپیوندی دارد.
  • 18 جفت الکترون پیوندی دارد.
  • این ترکیب در بادام (خوراکی) یافت می شود.
4.9/5 - (74 امتیاز)

امتیاز کاربران

مفید بودن مطلب

User Rating: 5 ( 1 votes)
به کانال بزرگ تلگرام جم شیمی بپیوندید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا