دانستنی های شیمی

آیا همه گازهای نجیب واقعا بی اثر و واکنش ناپذیر هستند؟

آیا همه گازهای نجیب واقعا بی اثر و واکنش ناپذیر هستند؟

واکنش پذیری گازهای نجیب و آیا اینکه همه گازهای نجیب بی اثر و واکنش ناپذیر هستند؟ تا سال 1962 هیچ ترکیب واقعی از گازهای نجیب شناخته نشده بود به همین علت این عناصر را گازهای بی اثر می نامیدند. از سال 1962 به بعد بیش از 30 ترکیب از عناصر سنگین تر این گروه تهیه شده است. در ادامه از جم شیمی به ترکیبات و واکنش های شناخته شده از گازهای نجیب می پردازیم.
واکنش زنون با پلاتین هگزافلوئورید (PtF6) اولین واکنش شیمیایی یک گاز نجیب در سال 1962 گزارش شد که محصول آن [Pt2F11][XeF] بود.
از واکنش مستقیم F2 با زنون ترکیبات XeF6، XeF4 و XeF2 بدست می آید که جامداتی بلوری و بی رنگ هستند و نوع فرمول آن به نسبت Xe به F2 بستگی دارد.
از واکنش فلوئوریدهای زنون با آب، ترکیبات XeO3 و XeOF4 نیز بدست می آید. XeO4 یکی دیگر از ترکیبات زنون می باشد.
ترتیب واکنش پذیری در گروه گازهای نجیب به شرح زیر است:

Rn > Xe > Kr > Ar > Ne > He

طبق ترتیب بالا باید رادون واکنش پذیرترین گاز نجیب باشد. رادون با فلوئور ترکیب می شود ولی بررسی شیمی رادون به علت تجزیه پرتوزای ایزوتوپ های آن آسان نیست. ایزوتوپ های رادون در طبیعت از تجزیه پرتوزایی عناصر دیگر حاصل می شوند همه ایزوتوپ های رادون پرتوزا هستند و نیمه عمر بیشترین آنها 3.82 روز می باشد. واکنش پذیری کریپتون به اندازه زنون نیست ولی ترکیباتی مثل KrF2 شناسایی شده اند. از He و Ne و Ar هیچ ترکیبی تاکنون تهیه نشده است.

5/5 - (18 امتیاز)
به کانال بزرگ تلگرام جم شیمی بپیوندید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا