شیمی عمومی

تفاوت طیف نشری اتم خنثی و کاتیون آن

تفاوت طیف نشری اتم خنثی و کاتیون آن

تفاوت های طیف نشری خطی اتم های خنثی با کاتیون های آن ها در شیمی و جذب و نشر اتمی و همین طور میزان یونش آن ها و خطای یونش در طول موج، در این پست مورد بررسی قرار گرفته است.

تفاوت های طیف نشری اتم خنثی و کاتیون آن

  • در جذب و نشر اتمی بخشی به نام اتمی‌کننده یا اتمایزر وجود دارد. اتمایزر و شعله‌های اتمی‌کننده از مرسومات روش‌های اتمی است.
  • در شعله الکترون وجود دارد و البته گونه‌هایی هم اضافه می‌شود تا بتوانند آنالیت یا نمونه را تبدیل به اتم نموده و به عبارتی آن را احیا کنند. گونه هایی استفاده می‌شود که یونش سریع پیدا کنند و نمونه به صورت اتمی درآید.
  • طیف یون +M با M متفاوت است و یونش نمونه می‌تواند باعث کاهش نتایج جذب و نشر اتمی شود به عبارت دیگر تبدیل اتم خنثی به کاتیون با کاهش پیک همراه است.
  • میزان یونش اتم با اضافه شدن یون‌کاه کمتر شده و طیف شدیدتر می‌شود. یکی از خطاها در جذب و نشر اتمی، خطای یونش هست یعنی اگر اتم‌ها به یون تبدیل شوند، پیک در طول موج مورد نظر کاهش پیدا می‌کند.
  • پس خطای ناشی از یونش نمونه را با افزودن یون‌کاه جبران می‌کنند (به اصطلاح بافر الکترونی می‌افزایند) گونه‌ای را وارد شعله می‌کنند که الکترون تولید کند، شعله‌های کاهنده استفاده می‌کنند که الکترون تولید کند تا صرف اتمی شدن گونه شود.
4.9/5 - (54 امتیاز)
منبع
دکتر حسن متقی
به کانال بزرگ تلگرام جم شیمی بپیوندید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا