آموزش شیمی 3

نكات طبقه بندي شده از مبحث آنتروپي

نكات طبقه بندي شده از مبحث آنتروپي

نكات طبقه بندي شده از مبحث آنتروپي در یک تعریف ساده می توان گفت آنتروپی معیاری از میزان توزیع آشفته وپخش تصادفی انرژی در ذرات یک ماده است

در تغییرات آنتروپی یک سامانه در حین انجام یک تحول نکات زیردارای اهمیت است

۱) اگر در حین انجام یک تحول عده مولهای مواد گازی افزایش یابد بی نظمی سامانه افزایش می یابد 

۲)  اگر مقدار  q    کالری گرما به سیستمی ( ماده ای ) وارد شود بی نظمی آن به اندازهq/T افزایش می یابد به همین دلیل واحد آنتروپی کالری بر کلوین است

 ۳)آنتروپی جامدات به طور کلی کمتر از مایعات و آنتروپی مایعات کمتر از گازهاست

 ۴) آنتروپی جامدات بسیار سخت مانند الماس کمتر از آنهایی است که مانند سدیم نرم هستند

 ۵) علت اینکه آنتروپی گازها زیاد است این است که انرژی جنبشی ناشی از حرکت انتقالی ذرات در آنها زیاد است در نتیجه توزیع انرژی در حجم وسیعی صورت می گیرد در صورتیکه انرژی جسم جامد محدود به ناحیه کوچکی است حجمی که جامد اشغال می کند کوچک است و علاوه بر آن حرکت آن  فقط ارتعاشی می باشد.

 

۶) آنتروپی جامداتی که مولکولهای بزرگتر دارند (مانند ساکاروز ) ممکن است خیلی زیاد باشد علت آن است که این مولکولها اتم های فراوانی داشته وانرژی زیادی به مجموع اتمهای آنها تعلق دارد

 

۷) آنتروپی آب نسبت به مایعات دیگر در دمای مشابه  به طور غیر عادی پایین است این ویژگی آب نیز مانند سایر خواص غیر معمول آن آن  به پیوند ئیدوژنی بر میگردد . وجود این پیوند موجب می شود مولکولهای آب دچار یک نظم نسبی شوند

 

۸) افزایش دما سبب بیشتر شدن آنتروپی مولکولها می شود . این اثر برمولکولهای کوچک نسبتا ناچیز است برای مثال هر گاه دمای اکسیژن را از 25 تا 100 در جه افزایش یابد آنتروپی مولکولهایش فقط 4 در صد بیشتر می شود

 

۹) افزایش فشار برمایعات وجامدات تاثیر چندانی برآنتروپی آنها ندارد ولی گازها به شدت تحت تاثیر قرار می گیرند زیرا قید وبند انها افزایش می یابد

 

۱۰) انحلال گازدر مایع سبب کاهش آنتروپی انها می شود

 

۱۱) انحلال مایع در مایع موجب افزایش آنتروپی می شود

 

۱۲) انحلال جامد در مایع در اکثر موارد سبب کاهش آنتروپی میشود 

4.9/5 - (300 امتیاز)
به کانال بزرگ تلگرام جم شیمی بپیوندید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا