کلیپ و انیمیشن شیمی
فیلم آموزشی مقایسه شدت انفجار آرد و گندم
برای بررسی و تفهیم بیشتر فکر کنید صفحه 9 کتاب شیمی پیش دانشگاهی با عنوان زیر،فیلمی تهیه کردم
در یك كارخانه تولید كننده ی نشاسته از آرد گندم ، انفجار مهیبی روی داده است . در كدام مكان احتمال چنین انفجاری بیشتر است ؟ انبار گندم یا انبار آرد ؟ نوع واكنش انجام شده را بنویسید و معادله شیمیایی آن .برای مشاهده جواب و فیلم این مفهوم به ادامه مطلب مراجعه نمایید
می دانید كه بیشتر گندم سفید از نشاسته درست شده است . نشاسته از كربوهیدرات ساخته شده است یعنی از به هم پیوستن زنجیره ی مولكولهای شكر . میداند كه شكر براحتی میسوزد , پس ارد هم میتواند.آرد و خیلی از كربوهیدراتهای دیگر میتواند اتش بگیرند وقتی انها در هوا بحالت گرد و غبار وجود دارد .فقط کافی است در هر متر مكعب 50 گرم یا بیشتر آرد بصورت گرد در هوا وجود داشته باشد و مشتعل شود. ذره های آرد انقدر كوچك هستند كه فورا میسوزند. وقتی یك ذره بسوزد بقیه ذره های نزدیكش را هم روشن میكند و انوقت شعله بوجود امده تمام ابر ارد را شعله ور كرده و منفجر میشود. تقریبا هر كربو هیدرات بصورت گرد و غبار وقتی مشتعل شود منفجر خواهد شد .در خیلی از انبارهای آرد به همین صورت با یك جرقه یا یك منبع گرما باعت انفجار و اتش سوزی میشود.
فرمول سوختن گلوکز یعنی واحد ساختمانی شکر و آرد به صورت زیر است:
C6H12O6 + 6O2 —-> 6H2O2 + 6CO2 + energy
لینک کوتاه مطلب
برای کپی کلیک کنید
لینک های دانلود