روش جداسازی نمک از شکر
روش دوم:
روش تبلور است که بر اساس آن، هر ماده به دور هستهای از جنس خودش متبلور میشود. برای جدا کردن شکر و نمک با این روش، مخلوط نمک و شکر را پس از انحلال در آب، گرم کنید و به صورت محلول اشباع درآورید. همزمان دو نخ در محلول آویزان کنید که به یکی از نخها تکهای سنگ نمک و به نخ دیگر تکهای نبات بسته شده باشد. پس از مدتی، هر ماده به دور بلور همجنس خود جمع و متبلور میشود.
روش سوم:
شکر یک ترکیب مولکولی و نمک یک ترکیب یونی است و در آب حل می شوند .می توانید مخلوط را در آب حل کنید و آن را از ستونهای تبادلگر یونی که قادرند کاتیون ها و آنیون های موجود در آب را از آن جدا کنند، عبور دهید. در مسیر تبادلگر یونی، یونهای مثبت Na و یونهای منفی Cl از آب جدا می شود و شما در آن سو فقط محلول آب و شکر دارید و جدا کردن شکر از آب هم کار سختی نیست. جدا کردن یونهای کلر و سدیم هم با بازگردانی ستون تبادلگر اتفاق می افتد.
تهیه شده توسط آقای نعمتی مقدم دبیر شیمی آمل
روش چهارم:
به علت تفاوت در وزن مولکولی شکر و نمک، میتوان از سانتریفیوژ، که بر اساس تفاوت در وزن مولکولی مواد را از هم جدا میکند، استفاده کرد.
روش پنجم:
به علت تفاوت در اندازه ی بلورهای نمک و شکر، میتوان از صافی هایی با اندازه ی روزنه های بسیار ریز نیز استفاده کرد البته به شرطی که اندازه ی بلور بزرگتر را بدانیم.
روش ششم:
شکر و نمک را جلوی یک تعدادی مورچه یا زنبور می ریزیم. آنها شکر را می برند و نمک برایمان باقی می ماند.