تولید الماس با خاصیت کشسانی بالا توسط دانشمندان
محققان و پژوهشگران انستیتوی ملی فناوری اولسان در کشور کره جنوبی راهکار و روش جدیدی را برای تولید الماس هایی با قابلیت کشسانی بالا ارائه کردند. تولید الماس با خاصیت کشسانی برای تولید انواع نسل جدید نمایشگرهای انعطاف پذیر کاربرد دارد. در ادامه از سایت JamShimi به نقل از سایت ساینس دیلی محققان دریافتند با تبدیل الماس به سوزن های بسیار کوچک می توان آن را خم کرد و نانوسوزن هایی را ساختند که قابلیت کشش تا 9 درصد از طول خود و بازگشت به وضع اولیه را بدون هرگونه آسیبی دارند. این تحقیقات بر خلاف مطالعات قبلی است که الماس را ماده ای کاملا شکننده معرفی کرده اند.
بر اساس این تحقیقات علت کشسانی نانوسوزن ها کمبود یا فقدان نقص در ساختار داخلی و سطح نسبتا هموار آن ها است. در ساختار کریستالی الماس های طبیعی و مصنوعی نقص هایی وجود دارد که دراثر فشار خارجی موجب ترک خوردن و شکستن الماس می شوند. تولید الماس با خاصیت کشسانی بالا توسط دانشمندان در حسگرهای زیستی نیز کاربرد دارد.
اما نانوسوزن هایی که در جریان این تحقیقات با استفاده از شیوه رسوب شیمیایی بخار تولید شده اند، بسیار مستحکم بوده و در عین حال قابلیت کشسانی تا 90 درصد را دارند. بر اساس این تحقیقات قابلیت کشسانی الماسی که هیچ گونه نقصی در ساختار کریستالی آن موجود نباشد، حداکثر 12 درصد است.
محققان معتقدند این فناوری برای تولید نسل جدید نمایشگرهای انعطاف پذیر و تاشو کاربرد دارد و امیدوارند نتایج تحقیقات آن ها موجب بهبود فناوری ها در حوزه های مختلف از تصویربرداری زیستی گرفته تا ساخت حسگرهای زیستی، سیستم های تحویل دارو و ابزارهای ذخیره اطلاعات شود و زمینه را برای ایجاد ساختارهای بسیار مستحکم فراهم کند. گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Science منتشر شده است.
منبع: سایت خیری ساینس دیلی- و JamShimi.ir