آموزش شیمی دوازدهم
نکات کنکوری انحلال پذیری شیمی دوازدهم
خلاصه نکات مهم و کنکوری از مبحث انحلال پذیری شیمی 3 پایه دوازهم که شامل نکات مهم و امحتانی برای کنکور می باشد در ادامه مطالعه کنید. آموزش انحلال پذیری در کتاب شیمی دهم و شیمی یازدهم هم مورد بررسی قرار گرفته است.
نکات مهم و کنکوری انحلال پذیری
- هیدروکربن ها در حلال های ناقطبی مانند کربن تتراکلرید حل می شوند ولی در آب نامحلول هستند.
- گازها با مولکول های ناقطبی مانند N2 و O2 … در هیدروکربن ها و حلال های ناقطبی بهتر حل شده ولی در آب ناچیز حل می شوند.
- اغلب نمک ها در حلال های بسیار قطبی مانند آب حل می شوند اما در هگزان و حلال های ناقطبی نامحلول هستند.
- ترکیب های آلی اکسیژن دار (الکل ها، اترها، کتون ها، استرها و اسیدها) و ترکیب های نیتروژن دار مانند آمین ها و آمیدها که شمار اتم های کربن انها کمتر یا مساوی 5 باشد در آب محلول هستند.
- کربوهیدرات های ساده (قندهای ساده) مانند گلوکز، فروکتوز، ساکارز و مالتوز در آب حل می شوند.
- ترکیبهای آلی که به ازای هر گروه NH2 ، COOH ، OH بیش از 5 کربن دارند در آب نامحلول و یا کم محلول هستند اما در حلال های ناقطبی حل می شوند
- ترکیب های آلی که شمار گروه های هیدروکسیل و آمین در آنها زیاد است به خوبی در اب حل می شوند.
لینک کوتاه مطلب
برای کپی کلیک کنید