تازه های شیمی
شیمی درمانی تا20 سال آینده منسوخ میشود
به تازگی پروژه ای راه اندازی شده که طی آن قرار است ۱۰۰.۰۰۰ ژنوم مورد بررسی قرار گیرند تا بدین وسیله ژن های مؤثر در بیماری هایی همچون سرطان شناسایی شوند. دانشمندان پیش بینی می کنند که تا ۲۰ سال آینده، شیمی درمانی منسوخ خواهد شد و جای خود را به درمان هایی می دهد که می توانند ژن معیوب را تصحیح نمایند.بریتانیا اولین کشوری است که با این طرح همراه گشته و به امید یافتن ژن های مؤثر در بیماری، هزاران نفر رو مورد تحقیق ژنتیکی قرار داده است. برای اجرای این پروژه ۳۰۰ میلیون پوند سرمایه گذاری شده و نهاد های مختلفی همچون وزارت بهداشت و معتبر ترین دانشگاه های انگلستان، دست در دست هم داده اند تا پیشرفت عظیمی را در علم پزشکی رقم زنند.
دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا، معتقد است که این تحقیقات قدرت نهفته در DNA را نمایان خواهد کرد و راهکار های درمانی بهتری را برای بیماران رقم خواهد زد. او می گوید: « هنگامی که نقشه ما محقق شود، می توانیم نحوه درمان دردناک بسیاری از بیماری ها را تغییر دهیم.»
دانشمندان برای اولین بار در سال ۲۰۰۳ توانستند به رشته ژنوم آدمیزاد دست پیدا کنند. این اتفاق نتیجه تحقیقی ۱۳ ساله بود که ۲ میلیون پوند نیز هزینه در بر داشت. امروزه این فرآیند تنها ۲ روز طول می کشد و با هزینه ای ۱.۰۰۰ پوندی محقق می شود.
هر ژنوم شامل بیش از ۲۰.۰۰۰ هزار ژن انسان است که در لا به لای آن ها DNA نیز قرار دارد. در طی ۴ سال آینده بالغ بر ۷۵ هزار بیمار مبتلا به سرطان و نزدیکانشان مورد بررسی قرار می گیرند تا کد های ژنتیکی آن ها شناسایی شود.
پروفسور جرمی فارل، از اعضای مشارکت کننده در این طرح، می گوید: «۲۰ سال بعد روش شیمی درمانی به تاریخ پیوسته و به جای آن درمان هایی نوین مورد استفاده قرار می گیرد؛ درمان هایی که هیچ یک از عوارض جانبی شیمی درمانی را ندراند. ۲۰ سال بعد، ما به گذشته نگاه می کنیم و می گوییم “اوه خدای من، عجب دوران دردناکی را پشت سر گذاشتیم”.»
لینک کوتاه مطلب
برای کپی کلیک کنید