خبر

استفاده از هویج و شلغم برای استحکام بتن با استفاده از نانوصفحات سلولزی

محل تبلیغات

استفاده از هویج و شلغم برای استحکام بتن با استفاده از نانوصفحات سلولزی

پژوهشگران و محققان دانشگاه لنکستر انگلیس با استفاده از نانوصفحات سلولزی تولید شده از سبزیجات ریشه ای مانند هویج و شلغم موفق شدند استحکام بتن را افزایش دهند. به نقل از پایگاه خبری ساینس دیلی، زمانی که این نانوصفحات سلولزی به بتن عادی اضافه گردند، موجب افزایش میزان کلسیم سیلیکات هیدرات می شوند. این ماده محصول اصلی ترکیب سیمان پورتلند با آب است و عامل اصلی استحکام بتن محسوب می شود. در ادامه از جم شیمی به بررسی این دستاور علمی می پردازیم.
در آزمایشات اولیه این نانوصفخات سلولزی موجب افزایش چشمگیر استحکام سیمان شدند. در واقع با استفاده از این ماده در ترکیب بتن، برای دستیابی به استحکام یکسان، میزان سیمان مورد استفاده در هر متر مربع 40 کیلوگرم کاهش می یابد.
همچنین این نانوصفحات موجب افزایش تراکم میکروساختارهای بتن شده و در نتیجه پایداری و مقاومت آن ها را در برابر خوردگی افزایش می دهد. در نتیجه نیازی به تعویض قطعات بتنی در فواصل زمانی کوتاه نیست و میزان سیمان مورد نیاز برای ساخت و ساز کاهش می یابد. این فناوری جدید علاوه بر کاهش انرژی مورد نیاز برای تولید بتن، موجب کاهش میزان دی اکسید کربن حاصل از فرآیند تولید این ماده می شود.
اکنون محققان در تلاشند تا پوششی را با استفاده از این نانوصفحات سلولزی بسازند که موجب افزایش استحکام و طول عمر بتن مورد استفاده در ساختمان های موجود شود.

منبع: ساینس دیلی و  Lancaster University

امتیاز کاربران

مفید بودن مطلب

رای کاربران: 5 ( 1 رای)
امتیاز: 5.0/5 از 1 رای.
لطفا صبر کنید...
محل تبلیغات
برچسب ها
به کانال بزرگ تلگرام جم شیمی بپیوندید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code