کم شدن قدرت جذب روده با کنسروهای حاوی نانوذرات روی
استفاده از نانو ذرات روی به دلیل خاصیت ضدمیکروبی در بسته بندی مواد غذایی از قدیم تا حال مورد استفاده قرار می گیرد. این نانو ذرات روی که معمولا در بیشتر مواد غذایی کنسرو شده مورد استفاده قرار می گیرند تاکنون به عنوان ماده ای بی ضرر شناخته می شده است، اما توسط محققان دانشگاه بینگهمتون آمریکا مدارک و شواهدی به دست آمده است که نانو ذرات روی که در مواد غذایی کنسرو شده کاربرد دارد، قابلیت و توانایی سلول های روده را برای جذب مواد غذایی کاهش می دهند. در ادامه از جم شیمی می خوانید که مدارک و نتایج به دست آمده است که نشان می دهد این نانو ذرات می توانند آثار نامطلوبی بر سلامت انسان باقی گذارند.
در این تحقیقات و پژوهش ابتدا نمونه هایی از غذای کنسرو شده از جمله ذرت، ماهی تن و جوجه مورد بررسی قرار گرفت تا نحوه انتقال نانو ذرات روی به مواد غذایی مشخص شود. در برخی از این نمونه ها تا 100 برابر مقدار روی مورد نیاز انسان در رژیم غذای روزانه یافت شد.
سپس محققان یک مدل آزمایشگاهی از سلول های روده کوچک ساختند تا اثر نانو ذرات روی به میزان موجود درنمونه های مواد غذایی را بر سلول های روده بررسی کنند. در این بررسی ها مشخص شد نانو ذرات روی موجب تغییر شکل یا از بین رفتن تاخوردگی های کوچک موجود در سطح روده شده و در نتیجه مساحت روده را کاهش می دهند. بدین ترتیب مقادیر کمتری از مواد غذایی در روده جذب می شود.
این تحقیقات در مدل های آزمایشگاهی انجام گرفته است و حاصل آزمایشات انسانی نیست. برخی از محققان معتقدند نانو ذرات روی در اسید معده حل شده و روی یونیزه ایجاد می کنند. به همین علت محققان در تلاشند تا این آزمایشات را روی مدل های حیوانی نیز انجام دهند. گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Food & Funvtion منتشر شده است.
منبع: ساینس دیلی