دانلود جزوه دست نویس شیمی آلی فلزی
جزوه شیمی آلی فلزی شامل آموزش کامل و جامع مفاهیم و مباحث پایه در کتاب شیمی آلی فلزی همراه با حلاصه نکات مهم و طبقه بندی شده درس شیمی آلی فلزی در ادامه از جم شیمی دانلود نمایید. جزوه دست نویس شیمی آلی فلزی شامل حل و بررسی ده ها تمرین و نمونه سوال از شیمی آلی فلزی می باشد که به شما در درک و فهم هر چه بهتر مفاهیم کمک خواهد کرد.این جزوه دستنویس بوده و اسکن شده می باشد و از کیفیت اسکن متوسط و در حد قابل قبولی برخوردار می باشد. جزوه به صورت فایل PDF در 83 صفحه تهیه و تنظیم شده است.
شیمی آلی فلزی به ترکیباتی گفته میشود که حداقل یک پیوند کربن _ فلز داشته باشد (C-M) و شامل فلزات واقعی و شبه فلزات از قبیل Si ، As ، B میباشد. بنابراین این پیوند میتواند یک پیوند کووالانسی ساده باشد. مانند پیوند در تترااتیل سرب. یا یک پیوند داتیو باشد، مانند پیوند در فروسین یا حتی یونی باشد، مانند پیوند در اتیل سدیم .
شباهت ترکیبات آلی فلزی از نظر خواص فیزیکی به ترکیبات آلی در مقایسه با ترکیبات معدنی بیشتر است. بسیاری از این ترکیبات دارای ساختار مولکولی منفک هستند و در نتیجه در دماهای معمولی بصورت بلورهایی با نقطه ذوب پایین ، مایعات و یا گازها دیده میشوند. این ترکیبات معمولا در حلالهای آلی کم قطبی از قبیل تولوئن ، اترها و یا دیکلرو متان قابل حل هستند.
از نظر خصوصیات شیمیایی ، تفاوت قابل ملاحظهای بین ترکیبات آلی فلزی وجود دارد و مثلا ، پایداری حرارتی آنها بطور قابل ملاحظهای به ترکیب شیمیایی آنها بستگی دارد. از این رو ، تترامتیل سیلان پس از چندین روز نگهداری در دمای 500 درجه سانتیگراد بلا تغییر میماند، در حالی که تترامتیل تیتان در دمای اطاق سریعا تجزیه میشود.
کلیه ترکیبات آلی فلزی از نقطه نظر ترمودینامیکی اکسایش ناپایدار هستند. نیروی محرکه لازم برای اکسایش این ترکیبات به واسطه تشکیل اکسید فلز و آب که انرژی آزاد منفی بالایی دارند، تامین میشود
برخی از کاربردهای ترکیبات آلی فلزی
- استفاده از ترکیبات آلی سیلسیم به عنوان واسطه در تهیه پلیمرهای سیلسیم (سیلیکونها).
- استفاده از آلومینیوم آلکینها به عنوان کاتالیزور در پلیمر کردن و الیگومر کردن اولفینها در مقیاس وسیع.
- استفاده از تترااتیل سرب و تترامتیل سرب برای بالا بردن درجه اکتان بنزین.
- استفاده از ترکیبات آلی قلع به عنوان آفت کش و پایدار کننده پلیمرها.
- کربونیل دار کردن متانول جهت تولید اسید استیک.
از اسید استیک در تهیه پلی وینیل استات و محصول آبکافت آن یعنی پلی وینیل الکل ، استفاده میگردد و همچنین در تهیه انیدرید استیک که مورد نیاز صنایع تولید کننده الیاف استات سلولز و پلاستیکها میباشد، کاربرد دارد و نیز در تهیه استرهای استات که یکی از حلالهای صنعتی مهم به شمار میرود، از اسید استیک استفاده میشود.
تاریخچه ترکیبات آلی فلزی
اولین ترکیب آلی فلزی ، در سال 1827 توسط یک داروساز دانمارکی به نام زایس بوسیله یک واکنش با اتانول با مخلوط PtCl4 و PtCl4 در مجاورت KCl تهیه شد. این تاریخ حدود چهل سال قبل از پیشنهاد عناصر توسط مندلیف بود. نخستین ترکیب آلی- فلزی که دارای پیوند مستقیم فلز – آلکیل است، به اتفاقی توسط “ای. فرانکلند” در سال 1849 منتشر شد. در آن زمان فرانکلند در مورد اثبات وجود رادیکالهای آلی بود و تصور میکرد که اگر را از اتیل یدید بوسیله فلز جدا کند، رادیکال اتیل تهیه میشود.
اما به جای رادیکال اتیل ، مایع فرار و بیرنگی تولید شد که جرم مولکولی آن با بوتان مطابقت میکرد. این ترکیب ، دی اتیل روی بود. این آزمایش ، اساس روشی برای تهیه ترکیبات آلکیل روی بود و این ترکیبات آتشگیر قبل از کشف واکنشگرهای گرسینا – رد در سال 1900 به عنوان عوامل آلکیل کننده استفاده میشد. در سال 1890، تترا کربونیل نیکل بطور اتفاقی توسط “موند” کشف شد. از دیگر کشفیاتی که بر توسعه شیمی آلی – فلزی تاثیر عمیقی داشت، میتوان کشف فروسن در سال 1951 و کشف فرآیند زیگلر در سال 1953 را نام برد.
چگونگی تشکیل فروسن
فروسن توسط دو گروه مختلف تهیه شد. “میلر” و همکارانش ، این ترکیب را از گرم کردن پودر آهن و سیکلو پنتا دیان تهیه کردند. ولی “پاسون” و “کیلی” بطور تصادفی از راه سیکلوپنتادی انیل منیزیم برمید بوسیله فریک کلرید ، این ترکیب نارنجی رنگ و فوق العاده پایدار را سنتز کردند. بعد از انتشار مقاله مربوط به کشف فروسن ، “ویکنسون” و “فیشر” که تجربیاتی در مورد ترکیبات آلی فلزی داشتند، بطور جداگانه ساختار ساندویچی را برای فروسن پیشنهاد کردند که در آن ، بطور ساندویچی بین دو حلقه مسطح سیکلوپنتادی انیل بطور متقارن قرار گرفته است. صحیح بودن این ساختمان توسط طیف IR و NMR و تایید شد.
سلام وقت بخیر چرا فایل pdf باز نمیشه ؟
سلام، وقت شما هم بخیر
فایل فشرده رو ابتدا با نرم افزار winrar اکسترکت کنید و سپس از PDF استفاده کنید. راهنمای بیشتر اینجا مطالعه کنید