آزمایشگاه شیمیآزمایشگاه علوم تجربی دبیرستان

طرز تهیه محلول لوگول معرف نشاسته در آزمایشگاه

طرز تهیه محلول لوگول معرف نشاسته در آزمایشگاه
طرز تهیه محلول لوگول معرف نشاسته در آزمایشگاه

محلول لوگول ، در این پست روش تهیه محلول لوگول که معرف نشاسته می باشد را توضیح خواهیم داد.برای تهیه محلول لوگول در آزمایشگاه مراحل زیر را دنیال می کنیم.

۶ گرم يديد پتاسيم (يدور پتاسيم) را در۲۰۰ ميلي ليتر آب مقطر حل كرده، بلورهاي يد را به آن افزوده (3 گرم) و سپس به كمك آب مقطر حجم را به يك ليتر مي رسانيم
نکته :

  •  لازم است محلول مزبور ۲۴ساعت قبل از به كاربردن تهيه شود، چون يد به آرامي در آب حل مي شود.
  • بهتر است در شيشه های قهوه ای رنگ نگهداری شوند چون در اثر نوربي رنگ مي شود و یا بعد از استفاده در جای تاریک نگهداشته شوند با اینکار می توان از محلول لوگول تا مدتی در آزمایشگاه استفاده کرد.

 

كاربرد: برای تست نشاسته ( که آبي تيره یا بنفش میشود )، بی حرکت کردن تاژکداران و مشخص کردن هسته درسلول هاي روپوست

 طرز تهيه محلول ید در الکل :
۰/۲۵گرم ید جامد را در ۱۰۰سی سی الکل صنعتی حل می کنیم.
 كاربرد: برای رنگ آمیزی سلول های پوششی دهان و تست نشاسته

 هشدار :
تماس مستقیم ید با پوست ممکن است آسیبهایی را به همراه داشته باشد پس هنگام کار با ید باید بسیار احتیاط نمود.بخار ید باعث دردناک شدن چشم و غشاء مخاطی می‌شود.حداکثر مقدار مجاز ید در هوا نباید از 1 میلی گرم در هر متر مکعب فراتر رود.

4.8/5 - (39 امتیاز)
به کانال بزرگ تلگرام جم شیمی بپیوندید

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا