طرز تهیه محلول لوگول معرف نشاسته در آزمایشگاه
محلول لوگول ، در این پست روش تهیه محلول لوگول که معرف نشاسته می باشد را توضیح خواهیم داد.برای تهیه محلول لوگول در آزمایشگاه مراحل زیر را دنیال می کنیم.
۶ گرم يديد پتاسيم (يدور پتاسيم) را در۲۰۰ ميلي ليتر آب مقطر حل كرده، بلورهاي يد را به آن افزوده (3 گرم) و سپس به كمك آب مقطر حجم را به يك ليتر مي رسانيم
نکته :
- لازم است محلول مزبور ۲۴ساعت قبل از به كاربردن تهيه شود، چون يد به آرامي در آب حل مي شود.
- بهتر است در شيشه های قهوه ای رنگ نگهداری شوند چون در اثر نوربي رنگ مي شود و یا بعد از استفاده در جای تاریک نگهداشته شوند با اینکار می توان از محلول لوگول تا مدتی در آزمایشگاه استفاده کرد.
كاربرد: برای تست نشاسته ( که آبي تيره یا بنفش میشود )، بی حرکت کردن تاژکداران و مشخص کردن هسته درسلول هاي روپوست
طرز تهيه محلول ید در الکل :
۰/۲۵گرم ید جامد را در ۱۰۰سی سی الکل صنعتی حل می کنیم.
كاربرد: برای رنگ آمیزی سلول های پوششی دهان و تست نشاسته
هشدار :
تماس مستقیم ید با پوست ممکن است آسیبهایی را به همراه داشته باشد پس هنگام کار با ید باید بسیار احتیاط نمود.بخار ید باعث دردناک شدن چشم و غشاء مخاطی میشود.حداکثر مقدار مجاز ید در هوا نباید از 1 میلی گرم در هر متر مکعب فراتر رود.
سپاس از آموزش
مرسی