تازه های شیمی

چاپ سه بعدی انواع نانوساختارهای فلزی

چاپ سه بعدی انواع نانوساختارهای فلزی

دانشمندان انستیتوی فناوری کالیفرنیا روش جدید و تازه ای را برای تولید انواع نانوساختارهای فلزی با استفاده از چاپ سه‌ بعدی ابداع و کشف کردند. برای ساخت اشیا با استفاده از فناوری و تکنولوژی چاپ سه‌ بعدی، مواد اولیه لایه به لایه روی یکدیگر قرار داده می شوند. این فناوری امکان تولید نانو ساختارهای منحصر به فردی را فراهم می‌کند که ساخت آن‌ها با استفاده از سایر روش‌ های متداول، امکان‌پذیر نیست. چاپ سه بعدی انواع نانوساختارهای فلزی برای اولین بار با لیگاندهای ارگانیک و آلی انجام شده است.
دانشمندان تا این زمان توانسته‌اند نانوساختارهایی از جنس پلیمر، سرامیک و سایر مواد تولید و طراحی کنند؛ اما تولید نانوساختارهای فلزی کاری دشوار و پر دردسر است. برای تولید نانوساختارهای پلیمری، پرتوهای لیزر تنها از یک جفت فوتون برای سخت کردن پلیمر مایع استفاده می‌کنند. اما برای تولید نانوساختارهای فلزی به انرژی بیشتری نیاز است.
محققان برای حل این مشکل از لیگاندهای آلی حاوی ذرات فلزی استفاده کردند. لیگاندها نوعی رزین هستند که با فلزات پیوند برقرار می‌کنند و عملکردی شبیه پلیمر دارند و در مجاورت و کنار لیزر سخت می‌شوند. پس از چاپ سه‌ بعدی نانوساختار مورد نظر با استفاده از این ماده، ساختار به دست آمده را درون اجاق‌های خلا تا 1000 درجه گرم می‌کنند تا مولکول‌های آلی تبخیر شوند و نانو ساختار فلزی باقی بماند.نتیجه کامل این طرح پژوخشی در نشریه Nature Communications چاپ شده است.

منبع: ساینس دیلی

4.9/5 - (241 امتیاز)

امتیاز شما

مفید بودن مطلب برای شما

User Rating: 5 ( 1 votes)
به کانال بزرگ تلگرام جم شیمی بپیوندید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا