دانستنی های شیمی

مقایسه سوخت سبز و سوخت فسیلی

مقایسه سوخت سبز و سوخت فسیلی
مقایسه سوخت سبز و سوخت فسیلی

سوخت سبز ترکیبات آلی اکسیژن دار حاصل از پسماند گیاهان می باشد. مخصوصا الکل ها مانند اتانول و سوخت فسیلی شامل ترکیبات هیدروکربن حاصل از پسماند گیاهان و جانوران تحت تاثیر فشار و دمای زیاد در اعماق زمین طی سالیان طولانی می باشد. در ادامه از جم شیمی مقایسه و تفاوت های سوخت های فسیلی و سوخت های سبز را از نظر آلایندگی و مزیت ها و معایب آن ها مورد بررسی قرار داده ایم.

مقایسه میزان اکسیژن مصرفی سوخت سبز و سوخت فسیلی هم کربن :
به دلیل وجود اکسیژن در ساختار سوخت های سبز ، گاز اکسیژن کمتری برای سوزاندن این سوخت ها مصرف خواهد شد و سوختن کامل تر انجام می گیرد . به عبارتی این سوخت ها، دارای یک منبع اکسیژن درونی هستند که در سوختن کامل نقش مهمی ایفا می کند.

مقایسه میزان آلاینده های حاصل از سوخت سوخت سبز با سوخت فسیلی هم کربن آن :
در سوختن کامل ، همه سوخت های هم کربن با مول های مساوی ، تعدادمول CO2 یکسانی تولید می کنند. ولی آلاینده های ناشی از سوختن ناقص سوخت سبز نسبت به سوخت فسیلی کمتر است. و مهم تر اینکه از سوختن جرم های مساوی از سوخت سبز و سوخت فسیلی هم کربن ، جرم CO2 تولیدی از سوخت سبز کمتر از سوخت فسیلی است. به طور خلاصه علاوه بر مصرف کمتر اکسیژن که جنبه حیاتی دارد از آلودگی کمتری برای محیط زیست برخوردار است که با اصول 12 گانه شیمی سبز سازگار بوده و همخوانی دارد.

چرا و به چه دلایلی اتانول سوخت سبز محسوب شده است ؟

  •  اتانول سوختی اکسیژن دار است ، پس اکسیژن کمتری حین سوختن مصرف می کند.
  •  چون اکسیژن دار است کامل می سوزد.
  •  اگر مقداری اتانول ،نسوخته وارد هوا شود، نه سمی است و نه خطرناک ، درحالی که هیدروکربن های نسوخته درون موتور وقتی در هوا پخش می شوند خطرناک هستند .
  •  کاملا در آب محلول می باشد.
  •  در مراحل تولید اتانول آلودگی هوا ایجاد نمی شود اما برای تهیه سوخت ها ، مقدار زیادی آلاینده در پالایشگاه ها تولید می شود .
  •  همراه هیدروکربن های سوختی ، مقادیری ترکیبات گوگردی یا نیتروژنی هستند که SOxوNOx تولید می کنند اما اتانول این آلاینده ها در خود ندارد.
  • برای تولید اتانول باید گیاه پرورش یابد و لازمه این کار (رشد گیاه)، جذب کربن دی اکسید هوا کره می باشد.
  • از سوختن یک گرم اتانول نسبت به اتان ، گاز کربن دی اکسید کمتری تولید می شود .
4.9/5 - (245 امتیاز)

امتیاز شما

مفید بودن مطلب برای شما

User Rating: 4.6 ( 1 votes)
به کانال بزرگ تلگرام جم شیمی بپیوندید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا