نانوتکنولوژی
دستیابی به ابرساختارهای نوین گرافنی
محققان کرهای و آمریکایی ابرساختارهای نوینی متشکل از لایههای گرافنی ساختهاند که بر خلاف روشهای قبلی برای جاسازی مواد میهمان بین لایههای گرافنی، امکان کپسوله کردن و کنترل لایه به لایه تقریبا هر نوع مادهای از جمله طلا، سرب، کبالت یا سولفید سرب در آنها وجود داشته و در نتیجه این ابرساختارها میتوانند شکلهای مختلف ورقهای یا ساندویچی را به خود بگیرند. ، از این ساختارها میتوان بهعنوان اتاقکهای واکنش برای ترکیب مواد مختلف وکنترل حرکت و برهم کنش شیمیایی نمونههای کپسوله شده استفاده کرد و یا با ترکیب ساختارهای گرافنی در صورت لزوم گیتهای الکتریکی برای آن تعبیه نمود.
در این روش محققان از رسوب دهی بخار شیمایی برای سنتز سطوح وسیعی از گرافن تک لایهای استفاده کردند و سپس این تک لایههای بهدست آمده را به روی یک زیر لایه منتقل کرده و با تکرار این فرایند به ترتیب و لایه به لایه ورقههای گرافنی را روی هم قرار دادند.
به گفته جئونگ یانگ از لحاظ تئوری هیچ محدودیتی در تعداد این لایههای گرافنی که روی هم قرار میگیرند وجود ندارد و اگرچه که در این آزمایش از گرافن بهعنوان میزبان استفاده شده است اما دیگر مواد از قبیل نیترید بور و چندین دی شالکوژنید هم میتوان به این منظور استفاده کرد.
این محققان در حال حاضر سعی د ارند با کپسوله کردن مواد آلی یا زیست مادهها بین این لایههای گرافنی، ابرساختارهای نوین دیگری بسازند. آنها امیدوارند در آینده این ساختارهای گرافنی نوین در حسگرهای شیمیایی، پیلهای خورشیدی و باتریها کاربرد پیدا کنند.
لازم به ذکر است که حاصل کار این دانشمندان در نشریه Nano Letters منتشر شده است.
لینک کوتاه مطلب
برای کپی کلیک کنید
منبع مطلب
منبع : ستاد ویژه توسعه فناوری نانو
آدرس مقاله : http://nanotechweb.org/cws/article/tech/46832