دانلود مقاله درباره انواع مبردها وبررسی مبرد R134a
در سالهاي اخير بحثهاي زيادي در زمينه مبردهاي جديد، جايگزيني مبردهاي قديمي، كاربردها و مزايا و معايب هر كدام صورت گرفته است. به نظر مي رسد در كشور ما و به خصوص در بين جامعه مهندسين مشاور و پيمانكاران هنوز اطلاعات و توافقات بين المللي در اين زمينه به خوبي تدوين و ارائه نشده است. به همين دليل بعضا شاهد انتخاب نادرست مبردها و اصرار بر استفاده از آنها توسط بعضي از مهندسين مشاور مي باشيم. در اين مقاله برخي اطلاعات لازم در مورد مبردها، كاربرد آنها و همچنين مصوبات و توافقات جهاني صورت گرفته در سالهاي اخير، به شكلي قابل استفاده ارائه مي شود.
مبرد چيست؟
در پايان هزاره دوم ميلادي تعداد زيادي ليست توسط مراجع مختلف منتشر گرديد كه نشان دهنده برترين هاي قرن بيستم در زمينه هاي مختلف بودند؛ از جمله ليست «برترين اختراعات». در اين ليست پس از پرواز، سفر به فضا و كامپيوترها، سرمايش جزو ده اختراع برتر اين قرن قرار گرفته بود. دليل اين امر اين است كه بدون سرمايش، نگهداري غذا؛ ساخت آسمانخراشها؛ تجهيزات و ساختمانهاي مدرن پزشكي و انجام بسياري از فرايندهاي صنعتي امكان پذير نبود.
فرهنگ لغات Webster واژة Refrigerant را چنين معنا مي كند: «ماده اي كه در يك سيكل تبريد و يا به صورت مستقيم نظير يخ براي ايجاد سرما به كار مي رود.»
استاندارد ASHRAE 34 بيش از صد مبرد مختلف را به همراه نامگذاري و طبقه بندي آنها برشمرده است. هر چند كه بسياري از آنها در سيستمهاي سرمايش معمول استفاده چنداني ندارد.
تاريخچه
تاريخ استفاده از سرمايش مكانيكي به اواسط قرن نوزدهم ميلادي برمي گردد. اولين ماشين سرمايش مكانيكي توسط ژاكوب پركينر در سال 1834 ساخته شد. در اين ماشين از اتر به عنوان مبرد در يك سيكل تراكمي ـ تبخيري استفاده شده بود. در سال 1866 دي اكسيد كربن و در سال 1873 آمونياك بدين منظوراستفاده شد. استفاده از اين سيستمها تنها محدود به فرآيندهاي آزمايشگاهي و بعضا صنعتي مي شد. نگهداري محصولات غذايي در اين دوره توسط قالبهاي محصولات غذايي در اين دوره توسط قالبهاي بزرگ يخ كه در زمستان جمع آوري يا توليد مي شد، انجام مي گرفت. در ابتداي قرن بيستم سيكل تبريد براي تهويه مطبوع و سرمايش ساختمانها مورد استفاده قرار گرفت. ساختمان Milam در سن آنتونيوتگزاس نخستين ساختماني بود كه به طور كامل مجهز به سيستم تهويه مطبوع شد. در سال 1926 توماس ميدگلي اولين مبرد CFC يعني 1926 را مورد استفاده قرار داد. اولين چيلر سانتريفوژ براي مصارف سرمايش صنعتي و تهويه مطبوع توسط ويليس كرير در سال 1931 ساخته شد.
بعضي از مبردها بنا به دلايلي كه بعدا گفته خواهد شد، بيش از بقيه مورد استفاده قرار گرفتند از جمله HCFC-22 ، CFC-12 و CFC11.
در اواسط دهه هفتاد ميلادي نگراني دانشمندان از نازك شدن لايه ازن و عوارض ناشي از آن مطرح شد و مبردهاي CFC و GCFC به عنوان يكي از عوامل اين موضوع شناخته شدند. بحثها و بررسي ها منجر به تصويب پروتكل مونترال در سال 1987 گرديد كه به موجب آن لازم است طي برنامه اي زمان بندي شده تمام مبردهاي CFC و HCFC از برنامه توليد و استفاده خارج شده و مواد ديگري جايگزين آنها شوند.
در دهه 90 ميلادي بحث گرم شدن هواي زمين مجددا استفاده از مبردها را مورد انتقاد جدي قرار داد، چرا كه دستگاه هاي سرمايش و تهويه مطبوع مصرف كنندگان عمده انرژي مي باشند. در ايالات متحده حدود 35 درصد مصرف انرژي، مربوط به مصارف انرژي ساختمانها از جمله سرمايش و تهويه مطبوع است. همچنين بسياري از مبردها خود گازهاي گلخانه اي مي باشند. بدين ترتيب اين مواد در دهه هاي اخير هميشه موضوع بحث و بررسي بوده اند.
برای دانلود فایل کامل و PDF مقاله درباره انواع مبردها وبررسی مبرد R134a از سایت جم شیمی روی لینک های دانلود کلیک نمایید.
لینک کوتاه مطلب
حجم:1.6 مگابایت
فرمت:PDF
تعداد صفحات:19
منبع:دانشگاه صنعت نفت