شیمی تجزیه

دانلود جزوه انواع روش های تیتراسیون و تیترسنجی در آزمایشگاه شیمی

دانلود جزوه انواع روش های تیتراسیون و تیترسنجی در آزمایشگاه شیمی
دانلود جزوه انواع روش های تیتراسیون و تیترسنجی در آزمایشگاه شیمی

جزوه آموزش انواع روش های تیترسنجی و تیتراسیون در شیمی و آزمایشگاه شیمی تجزیه به صورت جامع و کامل همراه با توضیحات و دسته بندی انواع تیتراسیون مانند حجم سنجي ، وزن سنجي و کولن سنجی و تعاریف و کاربردها و مراحل انجام هر یک به طور مفصل در ادامه از جم شیمی دانلود نمایید.

روش هاي تيتر سنجی گروه بزرگ و مهمي از روش هاي کمی را تشكيل مي دهند كه در شيمي تجزيه استفاده گسترده ای دارند .در اين روش های تجزيه ای مقدار آناليت توسط مقدار لازم از واكنشگر استاندارد كه به طور كامل با آناليت واكنش می دهد، تعيين می شود.
سه نوع تيتراسيون كمي عبارتند از :
۱- حجم سنجي
۲- وزن سنجي
۳- كولون سنجي
حجم سنجی به مراتب استفاده گسترده تری دارد.

در تيتراسيون حجم سنجي ، حجم يك محلول با غلظت مع ين كه ضرورتاً بايد با آناليت به طور كامل واكنش دهد، تعيين مي شود . تنها اختلاف تيتراسيون وزن سنجي با تيتراسيون حجم سنجي در اين است كه در تيتراسيون وزن سنجي ، وزن واكنشگر به جاي حجم آن اندازه گيري مي شود . در تيتراسيون كولون سنجي واكنشگر يك جريان الكتريكي مس تقيم و ثابت با شدت مشخص است كه با آناليت واكنش مي دهد و زمان لازم براي كامل شدن واكنش الكتروشيميايي اندازه گيري مي شود.

تيتراسيون حجم سنجي :
تيتراسيون هاي حجم سنجي شامل انواع زير مي باشند:
1- تيتراسيون اسيد و باز( خنثي شدن )
أ. تيتراسيون اسيدقوي و باز قوي
ب. تيتراسيون اسيدقوي و باز ضعيف
ج. تيتراسيون اسيدضعيف و بازقوي
د. تيتراسيون اسيدضعيف و بازضعيف
2- تيتراسيون رسوبي
3- تيتراسيون تشکيل کمپلکس
4- تيتراسيون اکسيداسيون و احياء

محلول استاندارد ( يا ماده تيتر كننده استاندارد ) واكنشگري است با غلظت معين كه از آن براي تجزيه حجمي استفاده مي شود . يك تيتراسيون با افزودن آرام محلول استاندارد از يك بورت يا از يك وسيله اندازه گيري حجمي ديگر به محلولي از آناليت انجام مي گيرد تا اينكه واكنش بين آن دو كامل شود . حجم لازم براي كامل شدن تيتراسيون از اختلاف بين درجات بورت در آغاز و پايان تيتراسيون تعيين مي گردد.

در يك تيتراسيون،هنگامي نقطه هم ارزي حاصل مي شود كه مقدار ماده تيتركننده ي افزوده شده با مقدار آناليت در نمونه از نظر شيميايي هم ارز باشد . به عنوان مثال نقطه هم ارزي در تيتراسيون سديم كلريد با نقره نيترات هنگامي ايجاد مي شود كه دقيقاً به ازاي هر مول يون كلريد موجود در نمونه يك مول يون نقره افزوده مي شود . در تيتراسيون سولفوريك اسيد با سديم هيدروكسيد نق طه هم ارزي پس از به كار رفتن دو مول باز به ازاي هر مول اسيد حاصل مي شود.

برای دانلود جزوه انواع روش های تیتراسیون و تیترسنجی در آزمایشگاه شیمی روی لینک های دانلود کلیک کنید

4.9/5 - (109 امتیاز)

امتیاز شما

مفید و کامل بودن مطالب

User Rating: 5 ( 1 votes)
لینک های دانلود
به کانال بزرگ تلگرام جم شیمی بپیوندید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا