آزمایشگاه علوم تجربی دبیرستان

آزمایش جوشاندن آب بدون استفاده از گرما

آزمایش جوشاندن آب بدون استفاده از گرما
آزمایش جوشاندن آب بدون استفاده از گرما

جوشاندن آب بدون گرما آزمایش بسیار جالبی است که بدون استفاده از حرارت می توان آب را به جوش آورد همیشه هرمایع از مولکول های بسیار زیادی تشکیل شده است که برخی از آن ها کم انرزی و برخی پر انرزی و برخی دارای سطح انرژی متوسطی هستند. مولکول های پرانرژی می توانند باحرکت از نقطه ای به نقطه ای دیگر خودرا به سطح مایع برسانند حالا اگر این انرژی به اندازه ای باشد که بتواند بر نیروهای جاذبه ی بین مولکولی غلبه کند ( فرار را برقرار ترجیح داده) از فاز مایع خارج شده و وارد فاز گازی شود.  به جداشدن مولکول ها از سطح مایع و ورود آن ها به فاز گازی تبخیر سطحی می گویند. از آن جایی که در هر دمایی همیشه تعدادی مولکول های پرانرژی(حالا چه کم وچه زیاد ) وجود دارد بنابراین مایع ها در هر دمایی درحال تبخیر سطحی هستند.
به فشاری که ناشی از حضور مولکول های بخاردربالای سطح مایعات است فشاربخار ان مایع می گویند و در دمای معین این فشار مقداری ثابت است.
چه زمانی یک مایع به جوش می آید؟
هرگاه فشار بخار مایع با فشار محیط اطراف ظرف (فشار جو) برابر شود و مولکول های پرانرژی به طور کامل بتواند وارد فاز گازی شوند(به حالت قل قل کردن و تشکیل حباب)می گوییم مایع به جوش آمده است.
تعریف نقطه جوش : حالتی است که درآن فشار بخارمایع با فشار بخار اطراف مایع یکسان شود.
نکته : در فشار سطح دریا که برابر با 1 atm یا  mmHg760  می باشد.آب در دمای 100 درجه به جوش می آید که به آن نقطه جوش نرمال گویند.
نکته : اگرفشار محیط کاهش پیدا کند رفتن مولکول های پرانرژی مایع به فاز گاز راحت تر صورت میگیرد و نتیجه در دمای کمتری به جوش می آید.

4.8/5 - (213 امتیاز)
به کانال بزرگ تلگرام جم شیمی بپیوندید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا