خواص و کاربردهای عنصر زیرکونیوم Zr زیرکونیم عنصر 40 ام جدول تناوبی است. نام این عنصر از سنگ معدن آن گرفته شده است. و واژه فارسی “زرگون” گرفته شده است و با علامت Zr نشان داده میشود. مهمترین کاربردهای زیرکونیم در صنعت سفالسازی بهصورت جسم نسوز و ماسه ریختهگری میباشد. بهعنوان سنگ جواهر مورد استفاده در جواهرات به بازار عرضه شده و اکسید آن برای تولید کردن محرک الماس و زیرکونیای مکعبی شکل تهیه شده است. زیرکونیم قدرت جذب پایینی در جذب نوترونها دارد که این ویژگی آن را برای استفاده از انرژی اتمی مطلوب میسازد، (مانند عناصر فلز کاری سوختی). بیش از 90% محصولات فلز زیرکونیم به مصرف تجاری در تولید نیروی اتمی میرسد . رآکتورهای جدید تجاری میتوانند نیم میلیون فوت فلز زیرکونیم را برای لولهسازی بکار ببرند.
ویدئوهای پیشنهادی به شما
آزمایش جالب باران طلایی شیمی + معادله واکنش
1.13K بازدید0 نظر53 لایک
دانلود فیلم و روش انجام آزمایش باران طلایی شیمی همراه با معادله که شامل واکنش افزودن محلول پتاسیم یدید KI به محلول سرب (II) نیترات Pb(NO3)2 می باشد. در نتیجه این واکنش بلور و کریستال های زرد رنگ PbI2 تشکیل می شود.
آزمایش جالب شیمی: خنثی شدن اسید و باز
1.37K بازدید0 نظر52 لایک
آزمایش جالب شیمی دبیرستان که بررسی یک واکنش جذاب خنثی شدن اسید و باز به کمک سدیم هیدروکسید و هیدروکلریک اسید در حضور شناساگر فنول فتالئین و تیمول فتالئین می باشد.
واکنش سوختن فسفر قرمز
2.49K بازدید0 نظر141 لایک
آزمایش واکنش سوختن فسفر قرمز، هنگامی که فسفر قرمز می سوزد، با اکسیژن موجود در هوا واکنش می دهد و دی فسفر پنتا اکسید (P2O5) تولید می کند. در ادامه فسفر سفید تولید می شود، واکنش گرمازا است و معادله شیمیایی سوختن فسفر زی...
واکنش پتاسیم پرمنگنات با شکر و سدیم هیدروکسید
4.20K بازدید0 نظر51 لایک
آزمایش جالب و شگفت انگیز شیمی که شامل افزودن محلول پتاسیم پرمنگنات KMnO4 به محلول شکر و سدیم هیدروکسید NaOH می باشد. تغییر رنگ محلول به دلیل تغییر عدد اکسایش منگنز Mn می باشد. این آزمایش به چراغ راهنمایی شیمی نیز معرو...