خانه / مقالات شیمی / مقالات شیمی دانشگاهی / روش رنگ سنجی برای شناسایی متانول در نوشیدنی های مختلف

روش رنگ سنجی برای شناسایی متانول در نوشیدنی های مختلف

روش رنگ سنجی برای شناسایی متانول

 چکیده:

سابقه و هدف : وجود متانول در انواع نوشیدنی ها باعث بروز مشکلات و نگرانی های مختلفی شده است. لذا ارائه یک روش کیفی آسان به منظور تشخیص متانول در نوشیدنی های مختلف ضروری به نظر می رسد. در این تحقیق، یک روش جدید با کاربری بسیار آسان، کم خطر، حساس و دقیق، مبتنی بر کاربرد واکنش گر رنگی کروموتروپیک اسید برای تشخیص کیفی متانول در انواع نوشیدنی ها ارائه شده است.

مواد و روش ها : اساس کلی مطالعه بر تبدیل متانول به فرمآلدئید و ایجاد کمپلکس کاملاً اختصاصی بنفش رنگ بین فرمآلدئید و کروموتروپیک اسید در محیط به شدت گرم و اسیدی استوار بود. در این تحقیق، دو سری محلول با غلظت های ۱، ۵، ۱۰، ۲۰، ۳۰، ۴۰ و ۵۰ میلی گرم در لیتر متانول در آب مقطر و ۱۰، ۵۰، ۱۰۰، ۲۰۰، ۴۰۰، ۵۰۰ و ۱۰۰۰ میلی گرم در لیتر متانول در اتانول ۶۰ درجه تهیه شدند تا حد تشخیص روش پیشنهادی مشخص شود.
یافته ها : در غلظت های به ترتیب بیشتر از mg/L 10 در محلول آبی و mg/L 500 در اتانول ۶۰ درجه، پاسخ آزمایش مثبت و تغییر رنگ به بنفش مشهود بود. بنابراین، حد تشخیص این روش برای شناسایی متانول در محلول های فاقد اتانول mg/L 10 و در محلول های ۶۰ درجه اتانول mg/L 500 تعیین شد. کاربرد مقادیر اندک و محاسبه شده مواد واکنش گر در محیط کم آب، باعث حذف حرارت شده بود.
استنتاج : روش پیشنهادی می تواند به آسانی و در زمانی بسیار کوتاه، بدون نیاز به امکانات خاص آزمایشگاهی و دانش فنی بالا، متانول را به صورت کیفی در انواع نوشیدنی ها شناسایی کند و از این رو می تواند، به عنوان یک روش شبه کنترلی برای تشخیص کیفی متانول در انواع نوشیدنی ها مورد استفاده قرار گیرد.
امتیاز دهید:
1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره (1 رای, میانگین امتیاز: 5٫00 از 5)
Loading...
لینک های دانلود
برای عضویت درکانال تلگرام جم شیمی روی تصویر کلیک کنید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی،روی فلش کلیک کنید تا کد جدید تولید شود