خانه / آموزش / آموزش شیمی3 / جزوه ونکات خواص کوليگاتيو

جزوه ونکات خواص کوليگاتيو

جزوه ونکات خواص کوليگاتيو  آن دسته ازخواص محلول که با خواص حلال خالص تفاوت دارد ، مانند  فشار بخار ، دمای جوش ،  دمای انجماد ، وفشاراسمزی  راخواص کوليگاتيو می نامند .اين خواص به نوع ماده بستگی نداشته بلکه به تعداد ذرات حلال شده موجود در محلول وابسته است .

چون در سطح محلول  ذرات حل شده بين ذرات حلال قرار گرفته اند ، فرصت تبخير مولکولهای حلال را کاهش می دهند.درنتيجه ذرات کمتری از حلال به فاز بخار می روند ،اگر جسم حل شده غير فرار باشد ،هميشه  فشار بخار محلول کمترازحلال خالص می شود .

ميزان کاهش فشار بخار به حلال بستگی دارد .

                                              فشار بخار (حلال)×کسرمولی (حلال)= فشار بخار (محلول)

نتیجه کاهش فشاربخارمحلول، افزايش دمای جوش و کاهش دمای انجماد نسبت به حلال خالص  می باشد، زيرا هنگامی مايع می جوشد که فشاربخار آن  با  فشارجو وارد  برسطح مايع  برابر شود .

و زمانی مايع شروع به انجماد می کند که فشاربخار جامد و مايع با هم برابرشود،چون فشار بخار محلول کاهش يافته منحنی فشار بخار محلول ،منحنی فشار بخارحلال جامد را دردمايی پايين تر قطع می کند پس نقطه انجماد محلول پايين تراز حلال خالص می شود.

دراینجا کليک نموده وباانتخاب حلال ها وحل شونده های مختلف اين پديده را مشاهده کنيد.

۱ـ آيا ماده حل شده مشخصی (مثلأ NaCl) بر خواص کوليگاتيو حلال های مختلف  تأثير يکسانی دارد؟

۲ـ نوع  و مقدارماده حل شده برخواص کوليگاتيو يک  حلال معين ( مانند آب) چه تأثيری می گذارد؟

امتیاز دهید:
1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره (2 رای, میانگین امتیاز: 5٫00 از 5)
Loading...
برای عضویت درکانال تلگرام جم شیمی روی تصویر کلیک کنید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی،روی فلش کلیک کنید تا کد جدید تولید شود