خانه / آموزش / آموزش شیمی4 / اسيد هاي چند پروتونی

اسيد هاي چند پروتونی

اسيد هاي چند پروتونیReviewed by محمد ابراهیمی on Aug 13Rating:

اسيد هاي چند پروتونی به اسيدهايي كه پس از حل شدن در آب تنها مي توانند يك به مولكول آب بدهند ، اسيد تك پروتونه مي گويند . اما تعدادي از اسيدها هستند كه داراي هيدروژن اسيدي بيشتري هستند مثل سولفوريك اسيد كه ۲ پروتون دارد و يا فسفريك اسيد كه ۳ پرتون دارد و مي توانند اين پروتون هاي خود را به آب بدهند . در اين گونه اسيدها از دست دادن هر پروتون طي يك مرحله تعادلي انجام مي شود

 .

* در اسيدهاي چند پروتون دار همواره ثابت يونش هر مرحله نسبت به مرحله بعدي بيش تر است . چون در مرحله اول پروتون از يك مولكول خنثي جدا مي شود در حالي كه در مرحله دوم پروتون از يك يون با بار منفي جدا مي شود . در ضمن پروتون آب پوشيده توليد شده در مرحله اول تا حدي محلول را اشباع مي كند بنابراين تا حدي مانع از يونش مراحل بعدي مي شود .

 

* در بين يون هاي حاصل از حل شدن اسيدهاي چند پروتون دار ، غلظت يون از همه بيشتر است چرا كه در تمام مراحل توليد مي شود .

* در بين گونه هاي موجود در مراحل يونش متوالي اسيدهاي چند پروتون دار ، مولكول اسيد اوليه فقط در نقش اسيد و آخرين آنيون فقط در نقش باز ظاهر مي شوند ولي آنيون هاي ديگر خاصيت آمفوتري دارند چون هم مي توانند بگيرند و هم بدهند . هر چه بزرگتر باشد كوچكتر است .

* توجه داشته باشيد در اسيدهاي چند پروتون دار يون توليد شده در مراحل بعدي به قدري كم است كه مي توان از آن چشم پوشي كرد

 

امتیاز دهید:
1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره (2 رای, میانگین امتیاز: 3٫00 از 5)
Loading...
برای عضویت درکانال تلگرام جم شیمی روی تصویر کلیک کنید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی،روی فلش کلیک کنید تا کد جدید تولید شود