خانه / آموزش / آزمایشگاه شیمی / استخراج کافئین از چای

استخراج کافئین از چای

استخراج کافئین از چای
 ۵۰ گرم چای را در یک بشر یک لیتری ریخته با ۵۰۰ میلی لیتر آب حدود ۲۵ دقیقه بجوشانید. در یک بشر دیگر به وسیله پارچه آنرا صاف کنید و در همان حال ظرف محلول صاف شده باید روی اجاق باشد تا محلول سرد نشود. همراه با به همزدن ۱۵۰ میلی لیتر محلول ۱۰% بازی استات سرب به آن اضافه کنید. تانین رسوب میکند. محلول گرم را صاف کنید. محلول را با اسید سولفوریک رقیق واکنش دهید تا سولفات سرب رسوب کند.

رسوب را صاف کنید. به محلول ۵ گرم کربن اکتیو اضافه کنید و حرارت دهید تا حجم آن حدود ۲۰۰ – ۱۵۰ میلی لیتر بشود. محلول را صاف کنید و با ۲۵ میلی لیتر کلروفرم تکان دهید. لایه کلروفرم را

در قیف جدا کننده جدا کنید. استخراج با ۲۵ میلی لیتر کلروفرم را ۳ مرتبه انجام دهید. به وسیله تقطیر، بیشتر کلروفرم را خارج کنید. باقی مانده را در مقدار کمی آب گرم حل کنید و محلول را با تبخیر آهسته فشرده کنید. کافئین مانند رشته های ابریشم جدا میشود. محصول کافئین با یک مولکول آب همراه است که اگر تا ۱۰۰ درجه سانتیگراد آنرا گرم کنید آبش را از دست میدهد. راندمان و نقطه ذوب آنرا تعیین کنید.

امتیاز دهید:
1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره (امتیازی داده نشده)
Loading...
برای عضویت درکانال تلگرام جم شیمی روی تصویر کلیک کنید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی،روی فلش کلیک کنید تا کد جدید تولید شود